Çörek Otunun Faydaları

 Çörek Otunun Faydaları

Çörek Otunun Faydaları hakkında bilgiler ile yolculuğumuza başlayalım. Hz. Peygamber çörek otu ölümden başka her derde devadır buyurmuşlardır. Bu neden ile de çörek otu ile ilgili yapılan çalışmaların sanırız %80 kadarını Müslüman bilim adamları yapmışlardır.

Ülkemizde nereyse her bölgede bolca yetişen çörek otu, Dünya üzerinde pek çok Ülkede de yaygınca üretilmektedir. Bunun en temel sebebi ise insan sağlığı için değerli olan bir çok önemli bileşeni bünyesinde barındırmasıdır.

Çörek otunun faydaları arasında en önemli faydaları arasında kısa açıklamalar ile bazı örnekler verilebilir. Çörek otu özellikle sağlığımız bakımından çok faydası olan bir ottur.İçerdiği yüksek C vitamini ile antioksidan etki göstererek mikrop ve bakterileri öldürür.

Vücutta eklem bölgeleri gibi yerlerde iltihap oluşumlarını engeller.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kansere yakalanma olasılığını azaltır.

Meme ve prostat kanserlerinde kanserli hücreleri yavaşlatıcı etki gösterir.

Karaciğeri koruyarak güçlendirir. Karaciğer hastalıklarında yardımcı tedavi seçeneğidir.

Kanda ki şekeri düşürür ve insülin direncini önler.

Alerjik astım yada bahar nezlesi gibi alerjik rahatsızlıklarda iyileştirici etkisi vardır.

Çeşitli etkenler ile tahriş olabilen mide zarını korur.

Kalp sağlığını korur, yüksek tansiyon problemlerinde tansiyonu düşürür.

Boğaz ağrılarına iyi gelir.

Sedef hastalığında deride ki yaraları azaltır.

Hafızayı kuvvetlendirerek zihinsel gelişime katkı sağlar.

Vücutta ki hormon dengesini düzenler.

Vücudun ihtiyacı olan A ve B vitaminlerini sağlar.

Potasyum, Çinko ve Magnezyum desteği sağlar.

Yaraları iyileştirir.

Baş ağrısı problemlerinde ağrıyı giderici etki gösterir.

Bağırsakta oluşan kurtların düşürülmelerine olanak verir ve bağırsak parazitlerini öldürür.

Midede ki gazı giderir ve sindirim sisteminde rahatlama sağlar.

Kabızlığı giderir ve bağırsak hareketlerini düzenler.

Dizanteriyi iyileştirmede etkilidir.

Burun tıkanıklıklarını açar.

Ateşi düşürür.

İyi bir kolesterol dengeleyicisi olması ile bilinir.

Doğanın şifa kaynağı bitkilerinden birisi olan çörek otu çok farklı türlerde tüketilebilir. Çörek otunu ilk defa kullanacakların ilk altı ayda her gün düzenli olarak tüketmeleri çok önemlidir. Günlük çörek otu kullanımı ise toplamda iki gramı geçmeyecek şekilde olmalıdır. Çörek otu tohumu aktarlardan yada marketlerin baharat bölümünden rahatlık ile temin edilebilir. Ancak çörek otunu en iyi şekilde değerlendirmek için aktarlardan en taze olanı temin etmektir.

Her sabah ve her akşam yemeklerden yarım saat kadar önce aç karnına alınabilecek olan çörek otunun bol su ile tüketilmesi bu tohumdan alınacak faydaları en üst seviyeye çıkartabilecektir. Ayrıca çay gibi demleyerek de çörek otunun faydalarını tam olarak görebilirler.

Çörek otunun önemi bağışıklık sistemini çok iyi düzenlemesidir. Bu neden ile özellikle kanser hastaları veyahut bağışıklık sistemi güçsüz olan kişilerde, sabahları bir çay kaşığı taze döğülmüş çörek otunu yutmasını çeşitli çevreler önermektedirler. Buradan belirtelim çörek otu son derece güvenilir ve yan etkisi de olmayan bir üründür.

Bunun dışında çörek otunun kan şekerini düzenleyici etki mevcuttur ama daha belirgin bir etki almak istiyorsanız o zaman çörek otu yağını kullanmanız gerekmekte. Çörek otu yağı kan şekerini daha iyi şekilde düşürmede önemli rol oynamaktadır. Bu şekilde bağışıklık sisteminin düzenlenmesi ve kuvvetlenmesi bakımından etkisi deneysel olarak da klinik olarak da gösterilmiştir.

minikblog sizin için bloglamayı sürdürecek…

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun