Kauçuk Çiçeği Bakımı Hakkında Detaylar içeriğini minik blog ayrıcalığı ile sizlere sunuyoruz. Kauçuk bitkisi aynı zamada Ficus Elastice olarak da bilinmektedir. Bu bitkinin ağaç formatında olan kauçukların ise boyu 15 metreye kadar büyüyebilmektedir ve çok şık bir iç mekan bitkisi olması sebebi ile Avrupa’da ve batılı Ülkelerde İç – Dış mekan bitkisi olarak kullanılmaktadır. Kauçuk bitkisinin bakımı çoğu bitkiden daha kolaydır yeter ki size verdiğimiz ipuçlarından en iyi şekilde fayda sağlayın.
Şimdi size kauçuk bitkisinin bakımını sizlere anlatacağız, kauçuk bitkileri öncelikle hava akımlarından hoşlanmayan “nedir hava akımı: pencere ile kapıyı açtığınız da oluşan hava akımı cereyan dediğimiz bir olgu.” bir bitki türüdür.
Kauçukları daha çok oda sıcaklığının altına düşmemiş yerlerde gün ışığı alan bir bölgede bulundurmanız gerekmektedir ve her bitkide olduğu gibi aldığı ışık ve su miktarı da hayli önemlidir. Kauçuklar soğuğa gelmeyen bir bitki olması ile de bilinirler, kauçuklar çok parlak olmayan ışığı sevmelerinin yanı sıra çok sıcak olmayan dolaylı olan ışığın da kendilerine çok iyi geldiği bilinmektedir. Yaz ayları için onları yakmayacak olan ışık, onlar için en ideal ışık ortamıdır.
Kauçukların toprak değişimi her bitkide olduğu gibi mevcut saksısının senede bir defa olmak üzere en fazla maximum iki parmak genişliğinde büyütülerek toprağı değiştirilmek zorundasınızdır. Bu sayede kauçuğunuz kendine yeni kök salma fırsatı bulacak ve daha köklenen kauçuğunuz daha parlak ve daha sağlıklı olacaktır.
Kauçukları çoğaltırken isterseniz tek tek gövdesinden, kök bölgesinden ayırıp başka saksıya ekip çoğaltabilirsiniz veya gövdesinin herhangi bir yerinden keserek başka bir su dolu kaba koyarak köklenmesini sağlayabilirsiniz, köklendikten sonra ise başka bir saksıya ekimini yapabilirsiniz. Daha sonrasında kestiğiniz bölgeyi bir mum ile yada silikon ile kapatmanız lazım bu bölgenin hava almamasını sağlıyoruz ki, yeniden bu altta ki kauçuk büyüyebilsin.
Kauçuk bitkisinin sulanmasına gelirsek kış günlerinde iki haftada bir su vermeniz isabetli olacaktır. Yazın biraz daha hızlı toprağını kuruttuğu için haftada bir su vermek etkili olabilir ama kış günlerinde sadece iki haftada bir su vermeniz kauçuğunuza yeterli ve iyi gelecektir. Birde kauçuğunuzu yaz veya kış fark etmeksizin temiz nemli bir bezle hafif su kalacak şekilde yapraklarını silmek onlara yapacağınız ve onları şımartacağınız en büyük şey olacaktır. Su vermeden önce en garanti yöntem ise eliniz ile saksıların içerisinde ki nemi kontrol etmek olacaktır. Eğer saksıda ki toprak nemli ise çiçeğin suya ihtiyacı yoktur, birde bazen çok nadirde olsa çiçeklerini sarartırlar bu sarartılmış çiçekleri bir makas yardımı ile yaprağın çıktığı yerin biraz üstünden kesmeniz kauçuğunuz için çok faydalı bir hareket olacaktır.
Bir ayrıntı daha kauçuğunuzu muhakkak artı on iki derecenin üzerinde olan bölgelerde bulundurmanız şarttır, yoksa çiçeğiniz küser ve yaşamını sonlandırır.
minik blog sizin için bloglamayı sürdürecek…