Mucize gıda Sarımsak

 Mucize gıda Sarımsak

Mucize gıda Sarımsak, Sarımsağın öncelikle sindirim sisteminde etkileri mideden başlayarak Kolesterol düşürmede, kalp damar sağlığını düzenleyici  aktif rol oynamasında, beyin sağlığını korumada büyük fayda sağladığı ve damar kireçlenmesi azalttığı, tansiyon düşürücü özelliği, şekeri  düşürücü özelliği ve İbni Sina’nın kitabında yer alan şifalı tedavilerde baş rolü aldığı bilinmekte.

Avrupa’da kalp ve damar tedavilerinde sarımsağın özütünü içeren ilaçlar var ve Doktorlar bunu reçete ederek İnsanlara sunmaktadırlar.

Bu noktada bizim Sarımsağımız Avrupa’da işlenmekte ve bize geri satılmakta, ne kadar hazin değil mi?

Sarımsak çok az bir miktarda tüketilse bile antioksidan iltihaplanma karşıtı etkileri tüm sindirim yolunu toksin ve bakterilerden temizlemektedir. İçerisinde ki Allisin bileşikleri sindirim sisteminde ki tüm patojen ve parazitlere karşı öldürücü özelliklere sahiptir. Bağırsakta ki faydalı bakterileri iyileştiren ve bağışıklık sistemine fayda sağlayan zengin bir probiyotik kaynağıdır.

Sarımsağın bulundurduğu Probiyotikler faydalı bağırsak bakterileri tarafından parçalanan sindirilmez türde ki lifli yapıları kapsar. Sarımsak tüketimi vücutta ki faydalı bakterilerin sayısını artırarak tüm sindirim faaliyetlerini iyileştirir. Bu yetenekleri ile yüksek miktarda antioksidan içeriği birleşince vücutta ki fazla ödem ve toksinlerin dışarı atılmasını kolaylaştırır.

Peki  mucize gıda sarımsak  nasıl tüketilmeli. Sarımsağı abartmadan günde bir iki diş özellikle yutmadan çiğneyerek tüketmeliyiz. Peki neden? Çiğnendiğinde veya ezlildiğinde Allisin dediğimiz doğal antibiyotik ve Anti kansorejen özelliği ortaya çıkmakta.

minikblog sizin için bloglamayı sürdürecek…

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun