Necrobotik Bilimi Hakkında ve Robot Organizmalar

 Necrobotik Bilimi Hakkında ve Robot Organizmalar

Nekrobotik Bilimi Hakkında, Robot Organizmalar yakında çok yakında gerçekten aramızda olması hayli olası. Bilim adamları binlerce yıldır rafine edilen organizmaları gözlemleyerek, nilüfer yaprakları ve Namib böceklerine dayalı yüzey ısınabilirliğinin modifikasyonuna, kertenkele ayaklarının yapışıcı özeliklerine ve renk değiştirebilen bukelemunu taklit yoluyla akıllı malzemeler ürettiler.

Necrobotic Bilim

Araştırmacılar aynı zamanda  robot olarak çalışan tasarımlara rehberlik niteliğinde karada ki hayvanlardan “örneğin çıtalar, yılanlar ve böcekler” ve suda yaşayan canlılardan “örneğin denizyıldızı, deniz anası ve ahtapotlar” hareketlerinden ilham alarak çeşitli çalışmalarında bunların hareketlerinden esin kaynağı ile faydalandılar. Bu tamamen yeni yeteneklere ise Biyoilham ve Biyomimetik tasarım adı verilmektedir. İlhamın ötesine geçen Biyohibrit sistemler ise Biyouyumlu robotlar ve Aküatörler üretmediktelerdir.

Nokrobotik alanında kullanılan böcek ve örümcekler şaşırtıcı derede mobil ve inanılmaz derecede verimli ve süper sağlamlığı ile bilim adamlarının çalışmalarında kullanımı ile onlara katkı sağlamakta.

Ancak böceklere eşdeğer bir robot yapmakta epey zor bir olası durum dolayısı ile yaşayan organizmaları robota çevirmek daha kolay ve daha basit durumda işte Nekrobotik ise tam burada bizlere göz kırpmakta.

Ölü böcekleri yeniden kullanmak Necrobotik Bilimi Hakkında ve Robot Organizmalar eşiğinde çalışmalar son hızı ile yine yeni yeniden sürmekte.

Örümcekler temel anlamda hidrolik “ve pnömatik” tutuculardır. Yaşayan örümcekler kendi organizmalarında doğal olarak bulunan kan basıncı ayarlaması ile uzuvlarını kontrol ederler. Bu sebep ile yüksek kan basıncı uzuvları kıvıran Antagonostik Fleksör kasına etki ederek uzuvlarını uzatmalarını sağlar. Ölen örümceklerde ise kan basıncı kontrolü düştüğünden ölünce bacaklarının kıvrılmasının sebebi bunun ile ilişkilidir, bu sebep ile Fleksör kuvvetini dengeleyecek kan basıncı ortadan kalkmıştır.

Yine bu sebepler göze alındığında örümceğin sekiz ayağını harekete geçirmek için örümceği bir valf yardımı ile ve biraz hava basıncı yardımı ile hareket ettirmek mümkün olmaktadır.

Yakın zamana kadar ceset veya ölü organizmaların ruh olmadan canlandırlması araştırılmamıştı. Robotların kullandığı bileşenler ve meteryaller ise Nekrobotik ismi ile anılmaya başlandı ve çalışmaya bu isim verildi. Rice Üniversitesinde yapılan konu araştırmaları sayesinde bir kurt örümceğinin kendi kütle ağırlığından % 130 daha fazlasını kaldırması ise başarı ile sağlanmış bir durumda iken heyecan uyandıran çalışma daha derin ve daha etkili bir şekilde sürdürülmekte.

Nekrobotik bilimi yeni çok yeni ve sürekli gelişmekte olan bir Teknoloji ve gelecekte ki başarılarının önü hayli açık bir çalışma silsilesi. Nekrobotik üzerine yapılan bütün çalışmaların bir çok alanda fazlaca derin etkilerinin olması mümkün. Çünkü Nekrobotik bizleri ölümlülük ile olan ilişkimizi teknolojinin bize sunduğu bir çeşit ölümsüzlük ile bağdaşlaştırması ve öldükten sonra geride bıraktığımız mirası sorgulayıp ve bunu şekillendirip bu rolü yeniden gözden geçirmemizi sorgulatmakta.

Bilim adamları yaşayan organizmaları canlandırılabileceği fikri ile hayli sevinip heyecan duymaktadırlar bilinmez ama gelecekte ölü bedenlerimizi canlandırmak mümkün görünmekte ve üstelik yapay zeka cipleri yardımı da varken bu bizleri de bayağı bir heyecanlandırmakta.

Ne dersiniz size de olası ilginçlikte bir çalışma olarak gelmedi mi?

minik blog sizin için bloglamayı sürdürecek…

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun