Şifa dağıtan Beyaz Dut kurusu

 Şifa dağıtan Beyaz Dut kurusu

Şifa dağıtan Beyaz Dut kurusu, Antienflamatuar etkili olan kurusunun faydaları sayılamayacak derecede çoktur. Şifa dağıtan beyaz dut kurusunun faydaları bir çok alanda karşımıza çıkıyor.

İçerisinde yer alan zengin demir içeriği, idrar söktürücü etkisi ve özellikle kanser hastalıklarına karşı fayda sağlaması kuru dutun sadece başlıca özelliklerinden.

Dut meyvesi yaz aylarının sonlarında ortaya çıkan ve sağlık açısından oldukça fayda sağlayan değerli bir meyvedir. Dut taze olarak tüketildiğinde oldukça faydalıdır fakat dut kurutulduğunda faydası iki katına çıkmaktadır. Dut kurusu besleyici bir atıştırmalık olmasının yanı sıra şifa dağıtma özelliği ile bilinmektedir.

Dut kurusu yüksek lif içerir ve lif sindirim sağlığını destekler, kabızlığı hafifletir ve tokluk hissi sağlar.

Beyaz dut kurusu antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Antioksidanlar nötralize ederek hücresel hasarı azaltabilir ve yaşlanmayı geciktirebilir.

Kışın yaş olarak tüketilemeyen dutun kurutulmuş olarak tüketmek hem sağlığınıza fayda sağlar hem de tatlı ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur.

Beyaz dut kurusu doğal bir antibiyotiktir. Demir, potasyum, kalsiyum, B1, B2 ve C vitaminleri açısından Beyaz Dut kurusu oldukça zengindir.

Kemik sağlığını destekler, kalsiyum içeriği sayesinde beyaz dut kurusu kemik sağlığını desteklemektedir.

İçerdiği zengin Mineral ve Vitaminler sayesinde bağışıklığı güçlendirir. Ateş düşürücü etkisinin olmasının yanı sıra vücutta doğal antibiyotik etkisi yaratır.

Kan yapıcıdır içerdiği zengin Demir mineralleri sayesinde vücutta kan yapıcı etkisi bulunmaktadır. Dut kurusu kan şekerini desteklemekte büyük bir rol oynar, bu nedenle diyabet yönetiminde de kullanılabilir. Kansızlık tedavisinde de kuru dutun önemli bir rolü ve yeri vardır.

Aç karnına tüketilen beyaz dut kurusu sindirim sisteminin en iyi şekilde çalışmasına yardımcıdır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak idrar söktürücü özellik göstermektedir ayrıca bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur.

Hazımsızlığa iyi gelen beyaz dut kurusu düzenli olarak tüketildiğinde bağırsaklarda ki kurtların düşmesine yardımcı olur.

Şifa dağıtan Beyaz Dut kurusu karaciğeri güçlendirir. Beyaz dut kurusunun bir diğer yararı da karaciğere iyi gelmesidir. Karaciğeri güçlendiren beyaz dut kurusu karaciğerden kaynaklanan hastalıkların engellenmesini sağlar.

Beyaz kuru dut bağışıklığı güçlendirir, içeriğinde yer alan yüksek C vitamini sayesinde bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Özellikle kış mevsiminde düzenli tüketilen az bir miktar kuru dut bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan korunmamızı sağlar. Beyaz dut kurusu vücuda güç ve enerji verir ayrıca iştahı artırır.

Beyaz kuru dut kalp hastalıklarından ve Kardiyovasküler hastalıklara karşı korur, damar açıcı ve temizleyici etkisi olduğundan kalp hastalıklarında bir çok Endiken özelliği bünyesinde barındırır. Beyaz dut kurusu düşük kolesterol seviyelerini teşvik edebilir ve kalp sağlığını olumlu etkileyen mucize bir gıdadır ve damar sertliğini de önler.

Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir, özellikle boğaz iltihabı, bademcik iltihabı ve öksürüğe iyi gelir.

Tayland Khon Kaen üniversitesinin yaptığı bir araştırma neticesinde beyaz dut kurusunun beyni koruduğu ve beyin fonksiyonlarını güçlendirdiği ortaya çıkmıştır aynı zamanda hafızayı da güçlendirici etkisi bu kurum tarafından kanıtlanmıştır.

Beyaz kuru dut saça ve cilde çok faydalıdır ve özellikle antioksidan seviyesi yüksek bu gıda yaşlanma belirtilerinde önemli bir yeri vardır. Bir avuç dut kurusu bir litre suda beş dakika haşlanır ve bu su ile cildinizde problemli olan saçınız veya cildiniz bu su ile yakınırsa etkisi sizi gayet mutlu ve memnun bırakacaktır. Aynı zamanda bu tarif saç uzatmak içinde birebirdir.

minikblog sizin için bloglamayı sürdürecek…

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun