Soğanın Faydalarını inceleyeğimiz içerikte umarız işinize yarayacak bilgilere ulaşabilirsiniz. Soğan Çin’de ve Japonya’da bir ilaç olarak telakki edilir ama ilaç değildir bunu da gayet iyi bilirler.
Soğan hepimizin yemeklerde ve salatalarda sıklıkla kullandığımız ve çok sevdiğimiz bir sebze. Eğer bir yemeğin içerisinde gerçekten soğan olmazsa tat ve lezzetinde bir azalma söz konusu olur. Bu yüzden yemeklerde sıklıkla soğan kullanırız. Soğan besin değeri çok yüksek olan ve gerçekten çok da sağlıklı bir sebzedir.
Taze soğan, kuru soğan yada mor soğan, beyaz soğan aslında hepsi ayrı ayrı antioksidan özellikte ve vitamin mineral özelliğinde bir sebzedir soğan çeşitleri.
Eğer soğan ilk yılında tarladan toplanırsa taze soğan olarak veya toplanmayıp kurumaya bırakılırsa ardından toplanma söz konusu olursa kuru soğan olmaktadır.
Taze soğanın C vitamini de çok yüksektir. Özellikle A vitamini, C vitamini, Potasyum içeriği gerçekten çok yüksektir. Antioksidan içeriği çok yüksektir. Hatta soğanı çok tüketen toplumlarda ve Ülkelerde daha az kanser görüldüğü yapılan çalışmalarda görülen bir sonuçtur. Bu yüzden daha çok soğan tüketmeye her gün yemeklerimizde ve salatalarımızda çalışmalıyız. Birde kokusu olmasa, kokusu bazen çok rahatsız edici olabiliyor. O yüzden pişmiş soğan kokusu daha az olduğu için tercih sebebi olabilir. Özellikle öğle yemeklerinde, çalışıyorken, toplum içerisinde olurken pişmiş soğan tercih etmek toplum sağlığı açısından da daha iyi olabilir.
Soğan aynı zamanda Probiyotik özelliktedir. Yani bizim bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve hastalıklara karşı korunaklı olmamıza yardımcı olur. Daha az hastalığa yakalanırız eğer soğan tüketirsek probiyotik özelliği daha çok olduğu için. Probiyotik vücudumuzuz için yararlı olan bakterilerin vücudumuzda yaşamasına yardımcı olan besin öğeleridir, bu yüzden probiyotik olan soğan sarımsak gibi besinler mutlaka beslenmemizde yerini almalı.
Soğan yine aynı şekilde vücudumuzda iyi huylu kolesterol olan olan HDL’yi yükseltmeye yardımcı bir sebzedir. Bu yüzden kalp sağlığı içinde soğan tüketmeliyiz.
Soğanın içerisinde yüksek miktarda lif ve posa vardır ve bizi diyabete karşı korur, kan şekeri mizi dengeler ve tok kalmamıza yardımcı olur ama öte yandan da kilo almamıza da yardımcı olabiliyor çünkü iştah açıcı özelliği vardır. Bu yüzden kilo almak isteyenlerde soğanı rahatlıkla kullanabilirler. Özetle soğan çok sağlıklı bir sebzedir ve mutlaka günlük beslenmenizde yerini almalıdır.
minikblog sizin için bloglamayı sürdürecek…