Yulafın Faydaları, neden her gün yulaf tüketmeliyiz? Yulaf her gün yenilmesi gereken besinler grubundandır. Her gün mutlaka dört veya altı kaşık minimum olmak üzere yulaf yemeliyiz ve çocuklarımıza da yedirmeliyiz.
Bir kere yulafın saymakla bitmeyecek faydaları var. Birincisi ömrü uzatıyor, ölüm oranını düşürüyor. Harvard Üniversitesinde tan yüz bin kişiyi takip ediyorlar bir grup daha çok tahıllı tam tahıllı besleniyor yulaf, arpa çavdar gibi öbür grup beslenmiyor ve ölüm oranını iki yıl boyunca takip ediyorlar tahıl tüketen grupta ölüm oranı büyük oranda azalıyor.
Yulaf bir kere gerçekten ömrü uzatıyor. Yulafın içeriğinde ne var tabi ki lif var, yulafta avenalin dediğimiz diğer bütün tahıl gruplarında çok az olan özel bir protein var. Avenalin proteininin Tıp otoritelerince saptanmış anti kanser özelliği de mevcut. Ayrıca yulafta yine Beta Glukan dediğimiz lif çeşidi de bolca bulunmakta.
Yulaf suda bekletilince jel kıvamına gelir, biz bu çeşitte yediğimiz zaman yulafı midede koruyucu etki göstermekte mideye doğal koruyucu bir kalkan oluşturmakta ve mide sağlığına da bir çok katkıda bulunmaktadır. Jel kıvamında olan yulaf bağırsaklara geldiğinde bağırsaklarda bulunan yağları bir sünger gibi emiyor ve beraberinde çıkartıyor ve atıyor. Yulaf aynı zamanda sindirim sistemini sorunlarını önler ve düzenler. Hem bağırsaklarımızda ki faydalı bakterileri besler o açıdan çok faydalı hem de şeker ve kolesterol metabolizmasını düzenlenmesinde müthiş etkili bir gıdadır yulaf.
Yulafın bir diğer avantazı da şu Çöl Yak hastaları bile yulaf yiyebilmektedir çünkü her kesin korktuğu glüten yulafta çok az miktarda bulunmaktadır.
Yulaf kemik ve kaslarında güçlenmesini sağlar. İçerisinde diğer tahıl gruplarında olmayan proteinleri de ihtiva etmektedir.
Aynı zamanda buğday ile kıyaslandığında yulafın kalsiyum değerleri daha yüksektir.
Yulaf kan şekeri seviyesini dengeleyerek şekeri önlemektedir. Bu yüzden şeker hastaları bile yulafı çok rahatlıkla tüketebilirler. Yulaf tüketenlerde hem Homa değeri açlık insülin seviyesi hem de hemoglobin a1c dediğimiz üç aylık şeker seviyesi yulafı tükettiğinizce daha düşük seyretmektedir.
Birde bizim toplumumuzda Karaciğer yağlanması çoktur. Kimsede aldırmaz karaciğer yağlanmasına ultrasonda karaciğer yağlı çıkar veya karaciğer enzimleri biraz yüksek çıkar, benim karaciğerim biraz yağlıymış der geçer giderler. Halbuki çok önemlidir nedeni ileride bize şeker hastalığının kapısını açar karaciğer yağlanması.
Yulaf karaciğer yağlanmasını da azaltır, öyle bir etkisi vardır.
Yulaf tansiyonu da düşürür aynı zamanda yulafın en önemli özelliğinden bahsedersek kötü kolesterolü düşürür. Kalp doktorlarının yulafı sevmesinin bir nedeni kötü kolesterolü düşürmesidir. Her gün yetmiş gr yulaf tüketenlerde kötü kolesterol ciddi manada düşmektedir. Nerdeyse Kolesterol ilacı olan Sitatinin yarım doz kadar işini sadece yulaf yemek ile elde edebilmektesiniz.
Peki düzenli olarak Yulaf tüketirseniz vücudunuzda neler olur?
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür derler ne kadar klişe değil mi? Ancak doktorlar ve beslenme uzmanları hala kahvaltıda yulaf tüketmenizi tavsiye ediyor. Çünkü yulafın içten dışa etkisi sayesinde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağladığını biliyorlar. Zinde olmak ve sağlığınız için her gün yulaf tüketmeyi ihmal etmeyin.
minikblog sizin için bloglamayı sürdürecek…